ALL BUSINESS

Ποια είναι η σωστή διαδικασία παρασκευής καφέ εσπρέσσο;

Η σωστή διαδικασία παρασκευής καφέ εσπρέσσο περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

1. Επιλογή κόκκων: Χρησιμοποιήστε φρέσκους, καλής ποιότητας κόκκους καφέ, κατά προτίμηση ειδικά για εσπρέσσο.

2. Άλεση: Αλέστε τους κόκκους σε πολύ λεπτή υφή, περίπου σαν ζάχαρη άχνη.

3. Ζύγισμα: Ζυγίστε περίπου 18-20 γραμμάρια καφέ για μια δόση διπλού εσπρέσσο.

4. Ταμπάρισμα: Τοποθετήστε τον αλεσμένο καφέ στο φίλτρο και ταμπάρετε ομοιόμορφα με πίεση.

5. Θερμοκρασία νερού: Βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι στους 90-96°C.

6. Εκχύλιση: Τοποθετήστε το φίλτρο στη μηχανή και ξεκινήστε την εκχύλιση. Ο χρόνος εκχύλισης πρέπει να είναι περίπου 25-30 δευτερόλεπτα.

7. Σερβίρισμα: Σερβίρετε αμέσως σε ζεστό φλιτζάνι.

Απολαύστε τον καφέ σας!

Views: 2

Comments are closed.

Pin It