Η σωστή διαδικασία παρασκευής καφέ εσπρέσσο περιλαμβάνει τα εξής βήματα:
1. Επιλογή κόκκων: Χρησιμοποιήστε φρέσκους, καλής ποιότητας κόκκους καφέ, κατά προτίμηση ειδικά για εσπρέσσο.
2. Άλεση: Αλέστε τους κόκκους σε πολύ λεπτή υφή, περίπου σαν ζάχαρη άχνη.
3. Ζύγισμα: Ζυγίστε περίπου 18-20 γραμμάρια καφέ για μια δόση διπλού εσπρέσσο.
4. Ταμπάρισμα: Τοποθετήστε τον αλεσμένο καφέ στο φίλτρο και ταμπάρετε ομοιόμορφα με πίεση.
5. Θερμοκρασία νερού: Βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι στους 90-96°C.
6. Εκχύλιση: Τοποθετήστε το φίλτρο στη μηχανή και ξεκινήστε την εκχύλιση. Ο χρόνος εκχύλισης πρέπει να είναι περίπου 25-30 δευτερόλεπτα.
7. Σερβίρισμα: Σερβίρετε αμέσως σε ζεστό φλιτζάνι.
Απολαύστε τον καφέ σας!
Views: 2
Comments are closed.